Home » Fără categorie » Recenzie joc – Rayman Legends – 2013

Recenzie joc – Rayman Legends – 2013

Recenzie joc – Rayman Legends – 2013

Recenzie joc - Rayman Legends - 2013Cine spune ca jocurile de tip platforma sunt moarte pe PC nu a jucat Rayman Legends. Aparuta in 1995, seria care il are ca protagonist pe simpaticul personaj a produs pana acum 5 jocuri, si desi pare putin in comparatie, personal cred ca franciza poate sta comfortabila langa Mario si Sonic the Hedgehog in panteonul jocurilor platfrom.

Legends foloseste acelasi motor grafic ca si predecesorul sau Origins (UbiArt), stilul vizual si gameplay-ul fiind practic identice. Jocul nu aduce schimbari radicale fata de predecesor, dar rafineaza reteta in asa fel incat o face aproape perfecta. Printre noutai se numara: faptul ca Rayman incepe inca de la inceput cu toate abilitatile lui (nu ca in Origins unde le primea treptat); introducerea a doua noi tipuri de nivele (nivelele cu Murphy si nivelele ritmice); bossi 3D care se misca sau va ataca din fundal, nu numai de pe spatiul 2D; o strucutra mult mai non-liniara de a selecta lumile (cinci la numar, reprezentate de niste tablouri) si nivelele; posibilitatea de a invinge bossi in orice ordine doresti; o selectie de 40 de nivele din Origins ce pot fi deblocate, inclusiv luptele cu bossi sau nivele calare pe un tantar (o optiune foarte atragatoare mai ales pentru cei care n-au jucat jocul precedent), un mod de joc adversativ (un fel de fotbal 2D, cea mai putin atragatoare noutate).

Nivelele cu Murphy pot fi incete uneori si nu sunt punctele forte ale jocului, dar nivele ritmice sunt geniale, Rayman trebuind sa fuga si sa se fereasca de obstacole pe ritmul remixat al unor melodii precum Black Betty sau Eye of the Tiger (si cand spun ,,remixate” nu glumesc, o sa vedeti voi despre ce e vorba). Pentru a putea debloca nivelele necesare continuarii jocului trebuie sa salvati Teensies (niste creaturi albastre tare simpatice) iar daca reusiti sa salvati 400 veti debloca un al saselea tablou. Nu vreau sa va stric surpriza zicandu-va ce se ascunde in al saselea tablou, dar va spun eu ca nivelele de acolo fac toti banii :D

Avand o prezentare audio-vizuala excelenta si niste cerinte de sistem absolut modeste (merge si pe rezolutii de aprox. 800 pe 400), Rayman Legends merita un loc in colectia oricarui jucator care se respecta!
Vizitaţi pagina oficială a jocului la adresa:

Pagina oficială a jocului

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>