Home » Fără categorie » #PUTEREADEAINSPIRA: SIMONA HALEP

#PUTEREADEAINSPIRA: SIMONA HALEP

#PUTEREADEAINSPIRA: SIMONA HALEP

Articolul original în engleză pe site-ul oficial WTA Tennis

Ea te forţează să vrei să lupţi mai tare, model pentru puştoaicele din cartierele României, adesea comparată cu Rocky – v-am  întrebat cum vă inspiră Simona Halep – iată 20 din cele mai bune răspunsuri ale voastre.

Publicat în 30 Martie  2015 – 12:13

MIAMI, FL, USA – A stimulat o naţiune ce nu mai avea modele şi o întreagă generaţie – cu titlurile  WTA  curgând în buchete,  alergând din turneu în turneu şi câştigând trofeu după trofeu,  Simona Halep nu s-a impus doar ca una din jucătoarele de top ale lumii, ea însăşi s-a definit ca viitorul tenisului.

V-am întrebat cum v-a inspirat această jucătoare din România ce face pionierat în tenis şi voi  ne-aţi răspuns  – iată aici 20 din cele mai bune răspunsuri ale voastre:

Cred că Simona este cel mai bun exemplu de cum să nu renunți. Ea va lupta până la capăt în momentele  cele mai dificile din timpul meciurilor. Simona și eu suntem concetăţeni  și trebuie să spun că ea inspiră deja o nouă generație aici şi  în România. Fiecare copil vrea să fie “ca Simona” și o mulțime dintre ei au început să joace tenis, datorită ei.  Simona Halep şi-a construit propriul ei drum şi a dovedit tuturor celor care s-au îndoit de ea că au greșit . #PutereaDeAInspira vine din interiorul ei şi este dată de dorința nemărginită de a câștiga, puterea ei mentală și nenumărate ore de antrenament. Te iubesc Simona, pentru că ai inspirat generația mea și pentru spiritul tău de luptă.
~ Cristian-Antonio

Îmi amintesc finala de anul trecut de la Roland Garros , studentă fiind într-un cartier mare din București.  Urmărind finala online, transmisia era puţin  întârziată astfel încât de fiecare dată când Simona câștiga un punct ştiam în avans fără să văd, ascultând urletele de bucurie provenind de la vecinii mei. Milioane de români au urmărit-o  în acea după-amiază. Simona a inspirat o țară întreagă, această jucătoare genială și luptătoare desăvârşită ne-a dat speranța că putem realiza mereu mai mult și ne-a motivat să devenim mai buni. Modestă, sinceră, perseverentă și frumoasă în  sensul propriu al cuvântului, Simona Halep a coagulat întreaga Românie.
~ Liana, România

Îmi amintesc prima dată când m-am uitat la Simona Halep jucând. Nu a fost cu mult timp în urmă, dar de atunci am urmărit uimită (și absolut impresionantă) toate meciurile. Aș minți dacă aș spune că nu mi-a atras atenţia de la început  – pentru că mi-a atras-o!  Cele mai bune cuvinte pentru a o descrie sunt inutile, asta este evident! Tot ceea ce face este magic. Tot ceea ce face merită aplauze. Are într-adevăr #PowerToInspire.
~ Joana, Portugalia

Simona – un nume  pe care-l  pronunț în  fiecare zi. Ea a venit de nicăieri şi a ajuns într-un timp extrem de scurt o jucătoare de Top 10, atât de tânără, atât de puternică și atât de modestă. Ochii  și zâmbetul ei   pot topi Cercul Antarctic.  Fără nici o îndoială, ea este o stea.  Nu mă voi teme pentru că nici Simona nu se teme. Nu voi fi arogant penru că nici Simona nu e.  Voi zâmbi şi mă voi bucura de ceea ce fac, deoarece Simona ne arată că putem.  Voi avea încredere în mine, deoarece Simona mi-arată cum să fiu încrezător. SIMONA TE INSPIRA!
~ Stefan, România

Mă uitam la finala de la  Indian Wells a Simonei. În vârstă de șase ani, gemenele mele  Julia și Bianca,  stăteau în brațele mele şi ne uitam împreună. Vorbeam cu mine însumi, plângându-mă că Simona nu juca cel mai bun tenis al ei.  Deodată Julia s-a întoars spre mine și a spus: “Tati, vreau să fiu ca Simona, poate că nu joacă cel mai bine, dar ea luptă.”
~ Ciprian, USA

Eu nu am fost într-adevăr un fan al tenisului până când nu a explodat  Simona. Apoi, acțiunile, turneele, stilul ei de joc și devotamentul, m-au făcut să realizez că ar trebui să fiu chiar mândru că sunt român. Ea nu se închide, e mereu în tensiunea jocului, și mereu concentrată ca un leu care îşi urmăreşte  prada. Sunt mândru să fiu reprezentat de o compatrioată  peste tot în lume. Țara noastră nu a cunoscut niciodată un aşa succes după  Nadia Comăneci. Acestă “micuţă” ne-a adus pasiunea de a trăi viața ca un român. Și ea e acolo pentru 20 de milioane de oameni. E o sursă de inspiraţie pentru că nu renunţă niciodată, indiferent de motiv. E un mare exemplu de a nu spune “Eu nu pot”  să mă transform într-un  “CAMPION”. Aceasta e  #SimonaHalep a mea.
~ Andrei

Ca  o mamă româncă  a două fiice care ajung în curând adolescente, mi se pare Simona Halep un model foarte inspiraţional. Trăind într-o lume în care câștigurile facile sunt foarte apreciate, cuvintele “nici o satisfacţie fără transpiraţie” sau, preferata tatălui meu: “per aspera ad astra”, au început să-și piardă sensul lor. Privind la Simona cum joacă cu atâta determinare, cum nu renunţă când pare că situația este scăpată de sub control, cantitatea imensă de resurse pe care le găseşte,  mobilizarea de care dă dovadă  pentru a câștiga punctele finale și modestia pe care ea o arată când câştigă un  trofeu, mă fac foarte fericită că am găsit în sfârșit un model adevărat, o sursă de inspirație pentru fetele mele.
~ Diana

Rușine mie, fiind o atletă eu chiar nu acordam atenție tenisului,  şi învăţam pentru lecţiile mele când mama mea a strigat: “Simona Halep este la televizor!” atunci când ea a juca finala de la Roland Garros, dar eu eram foarte emoţionată să mă uit pentru că era una de-a noastră. Dar acum nu mai pierd nici unul din meciurile sale și cel mai important am început să joc tenis. Te iubim şi te iubesc, Simona!
~ Clau, România

Simona este un model de inspiraţie din foarte multe puncte de vedere. Ea este nu numai o talentată jucătoare de tenis şi o persoană modestă,  dar şi o luptătoare ce nu dă înapoi niciodată. Pur şi simplu m-am îndrăgostit de modul cum a întors scorul în favoarea ei în cel de-al doilea set al finalei de la Indian Wells şi cum a continuat să lupte până a câştigat meciul. Poate că nu a jucat cel mai bun tenis cu putinţă dar cu siguranţă ne-a oferit tuturor cea mai bună lecţie de viaţă. Luptă, luptă,luptă! Nu renunţă niciodată până nu a epuizat toate strategiile posibile! Bravo, Simona!
~ Roxana

Pentru mine ea sublinează următoarele : excelenţa nu cunoaşte fenotipuri  – înălţime, culoare, naţionalitate.  Respectul ei faţă de adversare este exemplar.
~ Ray

~ Următoarele 10 comentarii într-un articol viitor ~

 

 

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>