Home » Fără categorie » Levi a facut ceva pentru Aiud, ce facem noi pentru Levi ?

Levi a facut ceva pentru Aiud, ce facem noi pentru Levi ?

Levi a facut ceva pentru Aiud, ce facem noi pentru Levi ?

Polgar Levente organizator maraton AiudO întrebare ce pare a fi retorică, dar nu este, pentru că aşteaptă un răspuns!

Două exemple din cronica absurdului ce se derulează în România şi asta în decurs de câteva zile:

Senatorul Agrigoroaei cere un salariu de 3.500 de euro

Vezi aici declaraţia

„Trebuie să-mi schimb în fiecare zi cămăşile. Poporul român, cetăţenii mei, ar trebui să conştientizeze că eu nu mă pot duce la întâlniri în haine de şantier sau în trening”

Senatoarea Steliana Vasilica Miron :
Vezi aici articolul

“Prefer hainele si pantofii de la producatorii locali. Am şi discount-uri foarte mari”, precizând că o ţinută o costă in jur de 600 de lei. “Niciodată nu m-am îmbrăcat de două ori la fel. Prefer ţinute mai ieftine”. Ea a recunoscut că nu îşi achiziţionează hainele din indemnizaţia de parlamentar. “Noroc cu soţul meu şi cu părinţii mei că mă susţin financiar. Din salariul de la Parlament nu mi-ar ajunge banii nici pentru coafor”, a mai spus ea.

N-am auzit de personajele astea în viaţa mea şi cred că n-am pierdut nimic… din fericire, din păcate de Levi am auzit şi am senzaţia că l-am putea pierde. Omul ăsta, pardon, sufletul ăsta mare, s-a dat peste cap şi a pus Aiudul pe harta concursurilor de maraton. Încerc să înţeleg cum a reuşit să se antreneze, să lucreze, să coordoneze totul pentru a ieşi un maraton organizat ca la carte.  Încerc să  îmi imaginez câte uşi a deschis, dar mai ales câte i s-au deschis din inimă şi nu dintr-un interes meschin de imagine, pecuniar, electoral sau publicitar. Încerc să îmi imaginez acum şi câte uşi i-au fost trântite în nas, după ce formal i-au fost larg deschise.
Am derulat din nou cronologia profilului de facebook a lui Levi şi am trăit sentimente contradictorii.  Am văzut oameni minunaţi, care simţeau importanţa momentului şi se bucurau de el. Am văzut oameni interesaţi care, care au speculat momentul şi l-au tratat ca pe oportunitate de a ieşi în faţă şi a se face vizibili. Am văzut voluntari care au fost alături de Levi trup şi suflet în acest demers, ajutând şi implicându-se să iasă totul ca la carte. Am văzut! Dar n-am văzut tot…
N-am văzut mizeria lăsată după eveniment, asemănătoare celei de 1 Mai sau 1 Decembrie. Nu cea fizică, materială, cea morală. Nemulţumirile sponsorilor, frustrările aleşilor, cleveteala cârcotaşilor. Să le luăm pe rând…

Nemulţumirile sponsorilor care nu şi-au văzut probabil crescându-le vânzările sau cifra de afaceri după eveniment. Nu aveau cum să le crească, cel puţin nu imediat şi se pare că ei uită că este vorba în esenţă  despre un eveniment social şi caritabil nu o reclamă TV.  Îi includ aici şi pe cei care au promis că redirecţionează şi cei 2% din impozitul pe venit către organizaţiile pentru care aleargă Levi, şi care au uitat să o mai facă.

Frustrările aleşilor, pentru că era un eveniment la care aveau ocazia să iasă în evidenţă, dar din păcate Levi a fost vedeta incontestabilă a evenimentului. Ar fi însă nedrept să nu recunoaştem efortul pe care l-a depus Primăria în desfăşurarea evenimentului simţindu-se din plin infrastructura şi pârghiile pe care aceasta le deţine.

Cleveteala cârcotaşilor, care începând cu vremea nu tocmai favorabilă din ziua evenimentului şi terminând cu orice altceva ce le-ar fi oferit subiecte de bârfă.

„Nu întreba ce poate să facă ţara pentru tine, ci întreabă-te ce poţi să faci tu pentru ea”, spunea fostul preşedinte american J.F. Kennedy, la primul său discurs oficial. Levi a făcut ceea  ce trebuia pentru Aiud, acum trebuie să facă Aiudul ceva pentru Levi. Dacă un nesimţit cere 3500 EUR/lună pentru că nu face nimic, de ce nu i-am putea asigura lui Levi o sumă din bugetul local destinată visului său? De ce nu l-am putea la viitoarele alegeri propune candidat pentru funcţia de consilier local? Cel puţin aşa şi-ar mai putea completa pensia de 270 lei pe care acum o are.  270 de lei!  De două ori şi ceva mai puţin decât ţinuta pe care distinsa senatoare Steliana Vasilica Miron o poartă o singură dată. Oare cu banii pentru ţinute pe o lună ale distinsei doamne,  câte perechi de pantofi de alergat şi-ar cumpăra Levi şi câţi kilometri ar putea alerga cu ei pentru copiii bolnavi de cancer şi persoanele cu handicap sever?
Da, e nedreaptă adesea societatea în care trăim, dar chiar nu stă în puterea noastră să o schimbăm? Chiar nu putem face nimic !
Doar nu o să-l punem acum pe Levi în piaţa publică, cu o casă de marcat (ca nu cumva să vină ANAF-ul în control şi să-i ridice dreptul de a alerga câteva luni) pentru a strânge fondurile de care are nevoie pentru următoarele evenimente.

Doar nu o să adunăm tot ce înseamnă like, share, articole media, internet şi TV într-un sac şi să le schimbăm la bancă în lei sau valută la cursul zile (1 like 0,5 Euro, 1 share 1 Euro, un articol 500 Eur, etc. aşa cum e la modă  pe feisbuc). Nu se poate!  Trăim în lumea reală şi Levi are nevoie de fonduri pentru aceste evenimente.
- Maratonul veteranilor în beneficiul INVICTUS România

- Ultramaratonul Transylvania 100k ( 100 km ) – Bran – România

- SALOMON Ultra-Trail® HUNGARY 111

Din păcate lui Levi i-au mai rămas doar promisiunile şi speranţa. Poate stă în puterea noastră a comunităţii locale să găsim soluţii la problemele lui , pentru că într-un fel sau altul sunt şi problemele noastre, visul lui este şi visul nostru şi chiar dacă nu putem alerga alături de el,  cel puţin să-l susţinem .

Aşteptăm propunerile, sugestiile şi părerile dumneavoastră.

  • POST SCRIPTUM
Faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi întrebaţi-vă, ce s-ar fi întâmplat dacă Levi ar fi pierdut la nefericitul accident pe care l-a avut, un picior şi nu o mână. Probabil nu ar mai fi alergat astăzi pentru cauze nobile, dar sunt sigur că ar fi avut două mâini de aur şi ar fi găsit o modalitate să ofere bucurii în alte feluri, celor pentru care acum aleargă, şi un picior valid cu care să-i ia la şuturi în fund pe nesimţiţii de care tocmai am amintit.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>