Home » Cultură » Aiudul moare, dar nu se preda !

Aiudul moare, dar nu se preda !

Aiudul moare, dar nu se preda ! Este sloganul pe care aiudenii, confruntaţi cu cenuşiul cotidian, l-au îmbrăţişat găsind resursele necesare să demonstreze că există speranţă, că există voinţă, că există un spirit liber al Aiudului şi aiudenilor pe care nu îl poate învinge nici vremea nici vremurile.
Cele trei evenimente de săptămâna trecută au adus cu ele o pată de culoare, o rază de soare şi una de speranţă pentru aiudeni, pentru organizatorii acestor evenimente şi pentru beneficiarii lor. Luate în ordinea derulării lor acestea au fost:

Ioan Cacovean afis expozitie Bucuria florilor

1. Vernisajul expoziţie “BUCURIA FLORILOR” a pictorului IOAN VICTOR CACOVEAN, membru al Uniunii Artiştilor Plastici, a deschis seria evenimentelor, fiind vestitorul primăverii prin explozia de culoare, sensibilitate şi simţ artistic pe care le emană picturile domniei sale.  Prin cele  peste 60 de expoziții organizate  și câștigător a  mai multor premii la nivel judeţean şi  național, lucrările semnate de dânsul ne încântă privirea şi ne înseninează sufletul.

Pentru prietenii de pe reţeau de socializae facebook, fiecare pictură pe care o împărtăşeşte ( mi se pare un termen mult mai potrivit decât share-uieşte) , este un moment de bucurie , admiraţie şi bună dispoziţie ori de câte ori face acest lucru.
RESPECT!

Polgar Levente organizator maraton Aiud

2. Al doilea eveniment important al săptămânii care a trecut a fost Maratonul și semimaratonul „O zi împreună”, organizat de tânărul maratonist din Aiud Polgar Levente Ioan, ce aleargă sub sloganul: “ALERG PENTRU CEI CARE NU POT”, în beneficiul organzaţiei LITTLE PEOPLE ROMANIA (asociaţie care se ocupă de copiii bolnavi de  cancer din oncopediatrii dar nu numai) şi NEUROMOTOR ROMANIA (asociaţia naţională a persoanelor în scaun cu rotile). Desfăşurat sub auspiciile  vremii neprielnice, concursul a fost un succes din toate punctele de vedere, efortul organizatorilor şi a voluntarilor fiind pe deplin răsplătit de reuşita finală şi aprecierile venite din rândul participanţilor, dintre care cea mai semnificativă mi s-a părut a fi cea a Asociaţiei Little People România, beneficiara acestui eveniment care a scris pe pagina de Facebook:
„Mulţumim lui Polgar Levente Ioan pentru iniţiativa de a organiza evenimentul ”1 Zi Împreună” şi tuturor alergătorilor care au ales să susţină activităţile pe care Asociaţia Little People le desfăşoară în beneficiul copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer.”
RESPECT!

Târg de pasti caritabil la Aiud

3. Al treilea eveniment dar nu ultimul ca importanţă, a fost cel organizat de Asociaţia Maria Agapia, pentru cei doi fraţi din Aiud cu dizabilităţi, pentru  care comunitatea locală s-a mobilizat şi a venit în sprijinul lor să le  aline suferinţa şi să le însenineze viaţa. Empatia şi simpatia cu care au fost înconjuraţi cei doi fraţi Marcu ce suferă de un handicap sever, cel mai mare dintre ei fiind nevoit să înveţe singur acasă , demonstrează că fibra de bunătate a acestei comunităţi nu încape în cuvinte şi nu poate fi înfrântă nici de criză, nici de nepăsarea celor care ar trebui să gestioneze aceste situaţii speciale.
RESPECT!

 

Toate aceste trei evenimente, au demonstrat că „Aiudul nu moare, dar nici nu se predă!”, că mai există încă suficientă empatie, simpatie, responsabilitate, simţ civic şi caritabil pentru a depăşi şi trece împreună prin interminabila tranziţie, de a ieşi din cenuşiul cotidian şi a vedea explozia de lumină şi culoare ce transpare dincolo de el. Un eveniment cultural, unul caritabil-sportiv şi unul caritabil-social, au demonstrat şi ne-au demonstrat că sloganele electorale nu au valoare, în schimb faptele reale şi normale sunt cele care ne definesc şi ne înnobilează ca şi comunitate.

Comentarii

comentarii

Lasa un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

*


*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>